Bitcoin

Bitcoin skaper stemming over alt. Er du 5 år eller 50 år har du nok hørt om Bitcoin allerede flere ganger. Dette skaper engasjement som igjen kommer til utrykk både nasjonalt og internasjonalt. Flere og flere land blir nå tvunget til å ta en stilling til hva de mener om denne valutaen. Er det en valuta eller er det noe annet? Det er viktig å definere Bitcoin som noe slik at det juridiske rammeverk i hvert land kan komme inn og gi sin mening om hva som er lov og hva som ikke er lov.

Flere og flere land begynner å ta stilling til om den er lovlig eller ikke lovlig, eller i hvert fall hva den kan brukes til, eller ikke brukes til. Japan er kanskje den mest ekstreme som har forbudt valutaen. Bangladesh har utrykt sterk misnøye med Bitcoin og har uttalt at folk som handler i Bitcoin skal straffes for dette. De har med andre ord sagt at Bitcoin ikke er noe man skal legge pengene i.  I Norge er det flere og flere selskaper, da spesielt banker, som har sagt til sine ansatte at de ikke får lov til å handle i digital valuta. Nordea var sist ute og sa at ingen av deres ansatte får lov til å handle i Bitcoin.

Bitcoin lover

Canada var en av de første landene i verden til å lage egne lover for digital valuta og Bitcoin. Disse lovene støtter opp om et økosystem av digital valuta hvor Bitcoin kan leve i. Bitway har gjort det lettere å kjøpe Bitcoin. Som en del av dette må du skatte av fortjeneste ved kjøp og salg av Bitcoin i Norge.

Vi er alle veldig interesserte i hva EU finner på når det gjelder Bitcoin. Skal EU forby det eller vil de stramme inn såpass mye at det blir vanskelig å bruke Bitcoin til noe som helst. Den Europeiske Sentralbanken ønsker ikke at Bitcoin skal brukes. Banken skyller på hvitvasking som problemet og hjemlet i dette ønsker banken å stoppe handelen så mye som mulig.

Makt

Mange av skeptikerne til Bitcoin er redd for hvor stort engasjement digitale valutaer har. Det er hundretalls av milliarder av dollar som nå blir lagt inn i Bitcoin. Det er mange i den finansielle verden som ser på alle disse pengene og selv ønsker at disse pengene skal være hos dere. Bitcoin-revolusjonen er en kamp om penger og en kamp om makt på den internasjonale arena. Det er ikke lett å gi fra seg makt når du har den. Vi vil derfor fremover se at mange med makt vil hindre Bitcoin mer.