Kontoret der jeg jobber holder på med fremtidig arbeid. En arbeidsgruppe prøver å finne ut hvordan vi kan få bedre arbeidsplasser på kontoret.

Det er spennende å følge gruppens arbeid og høre hva de finner på. Fremfor alt er det oppløftende at selskapet ønsker at vi skal få bedre jobber.

Kontorlandskapet forsvinner

I dag sitter de fleste i et gigantisk kontorlandskap med små skjermer mellom hvert bord. Skjermene beskytter ikke mot lyd, det eneste den beskytter mot er å se personen som sitter overfor eller ved siden av en.

Nå har arbeidsgruppen funnet ut at det store kontorlandskapet bør fjernes. Vi vil i stedet dele det store rommet med glassvegger slik at vi fremdeles har plass og lys, men likevel får litt lydbeskyttelse. Hvert glassrom skal ha 8-10 personer, med god plass mellom arbeidsplassene.

Nye høydejusterbare skrivebord

Vi vil også erstatte våre gamle statiske skrivebord med høydejusterbare bord. Gjennom dette kan vi variere vår arbeidsstilling og jobbe stående fra tid til annen.

Alle skal også kunne prøve en kontorstol som passer dem. Det vil være en leverandør som har med seg et dusin forskjellige modeller av stoler og sadelstoler, slik at vi kan prøve det beste for den aktuelle personen.

En stor investering

Selskapet gjør virkelig en stor investering på kontoret nå. Det koster absolutt mye penger, men ledelsen synes tilsynelatende at det er på tide å investere i oss ansatte nå.

Vi vil også få pausemøbler flere steder på kontoret. Det vil være små sofagrupper hvor du kan ta en kjapp kaffe med kollegaene eller ta et lite møte hvis det er noen problemer i et prosjekt.

Jeg ser frem til de nye endringene mot bedre arbeidsplasser for de av oss som jobber på kontoret. Og det ser ikke ut til å være en eneste som er misfornøyd med det nye.